Schmink Contact

Online LIVE workshops

Nieuw in het aanbod zijn Layla's online LIVE fashion design lessen! Door middel van een licensed Zoom account, ingesteld volgens de AVG-richtlijnen kan Layla online workshops aanbieden op het vlak van Fashion Design. Voor in de klas, op de groep op de BSO, of via een kunst & cultuurcentrum bij de kinderen thuis. Elke locatie is nu een optie.

In de buurt of verder weg, Layla kan via Zoom nu op elke gewenste plek een workshop geven aan enthousiaste kinderen.

Hoe werkt het? Layla maakt gebruik van 2 camera's en kan zo zowel haar gezicht als haar werkende handen laten zien. Een ideale methode om de kinderen bovenop haar handen te laten mee kijken met wat ze stap voor stap moeten doen om een werkstuk te maken.

Met materialen die iedereen in huis heeft, of met specifieke materialen, vooraf wordt besproken welke workshop gewenst is en wat daarvoor nodig is. Na een datum en tijd te hebben afgesproken maakt Layla een link aan, en stuurt deze door naar de opdrachtgever.

Hieronder een aantal voorbeelden van de online workshops die mogelijk zijn:

Optie 1: Moodboards, Als je gaat modeontwerpen, begin je met het bedenken van een thema waar je een mooi sfeerbeeld van maakt. ( 1 uur)

Optie 2: Ontwerptekenen, aan de hand van je eigen moodboard of een andere inspiratiebron ga je nu ontwerptekenen. Maar voordat we dat doen tekenen we eerst zelf een ontwerppoppetje. Stap voor stap maak je een mensfiguur die je daarna kunt gebruiken als ontwerpmodel. (1,5 uur)

Optie 3: Moulage op flesjes. Echte ontwerpers werken niet altijd met potlood en papier, maar ontwerpen ook weleens direct met stof op het lichaam, dat heet met een chique woord: Moulage. Wij doen dit in het klein, op limonadeflesjes. (1 uur)

Optie 4: Maak je eigen speldenkussen. Je kunt niet goed werken als je geen speldenkussen met spelden hebt, dus deze gaan we eerst zelf maken! We tekenen een makkelijk patroon, knippen deze uit de stof en naaien de delen aan elkaar. Daarna vullen met rijst én natuurlijk dicht naaien. (1 uur)

Omdat de lessen digitaal plaatsvinden vanuit het eigen atelier is er geen reistijd en kunnen er makkelijk meerdere groepen of locaties achter elkaar bediend worden.

- Adviesleeftijd >7 jaar of onder begeleiding van een volwassene.

- Ongeveer 15 kids tegelijk, dan kan ik ze ook nog per kind aanspreken.

Uurtarief lessen 45,00 per uur btw vrijgesteld (lessen aan kinderen zijn vrijgesteld van BTW)

"Layla rekent voor opdrachten buiten Alphen aan den Rijn een reiskostenvergoeding van 0,30 per km. De hoeveelheid kilometers wordt berekend via de ANWB routeplanner."

Voor meer informatie en boeken